Учора під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося розширене засідання робочої групи Комітету з економічних реформ. Там, як повідомляє прес-служба глави держави, були представлені пріоритетні національні проекти.

У своєму виступі Віктор Янукович наголосив, що кожен із проектів є практичним втіленням програми реформ і складовою економіки майбутнього. «Вже найближчим часом національні проекти стануть своєрідними локомотивами розвитку, а їх планування та реалізація буде частиною структурної реформи національної економіки. Розумію, це — лише перші кроки, але за ними — десятки нових проривних проектів», — наголосив Віктор Янукович.

Глава держави зауважив, що затверджені національні проекти спрямовані на поліпшення якості життя, енергозабезпечення та енергозбереження, підвищення рівня людського потенціалу, кардинальне збільшення припливу прямих інвестицій.

«Кожен із національних проектів розрахований на стратегічну перспективу і найголовніше — потребує залучення новітніх технологій», — сказав Віктор Янукович, наголосивши: пріоритетом при цьому буде створення робочих місць для українських громадян. Українець не буде блукати світом у пошуках роботи, а матиме гідні умови для праці вдома.

Викладаючи бачення участі держави в національних проектах, Віктор Янукович зазначив, що «левова частка фінансування має покладатися на інвесторів». Президент упевнений: національні проекти — це шанс об’єднати країну та здійснити потужний ривок уперед.

Глава держави нагадав, що недавно підписав указ, яким визначено чотири пріоритетні напрями для національних проектів: «Нова енергія», «Нова якість життя», «Нова інфраструктура» та «Олімпійська надія-2022».