Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин провів зустріч із депутатською групою Парламенту Королівства Іспанія. Він наголосив на позитивній динаміці розвитку двосторонніх відносин, висловивши сподівання, що політичний діалог на найвищому рівні забезпечить істотну їх активізацію. Водночас В. Литвин заявив про необхідність інтенсифікації та систематизації міжпарламентських відносин, висловивши сподівання, що цьому сприятиме нинішній візит іспанських парламентаріїв, і повідомив, що в українському парламенті діє відповідна група дружби.

Голова Верховної Ради також зазначив, що в Україні готуються до візиту Голови Конгресу Депутатів (нижньої палати) Парламенту Королівства Іспанія Хосе Боно Мартінеса, який заплановано на наступний рік. На його думку, в наших країн є великий потенціал співпраці в економічній сфері та в галузі інвестицій. «Ми можемо доповнити зусилля урядів на парламентському рівні», — зазначив він. Невдовзі Верховна Рада планує ухвалити «стабільні правила економічного життя», сказав В. Литвин, висловивши переконання, що інвестори, які працюватимуть в Україні, «матимуть гарний результат». 
В. Литвин також висловився за розвиток двосторонніх відносин у гуманітарно-культурній сфері, науковій та освітній галузях, у питанні обміну студентами.
Керівник делегації, член Комітету з питань Євросоюзу Парламенту Королівства Іспанія Хуан Москосо дель Прадо Ернандес також високо оцінив рівень двосторонньої співпраці, висловившись за активізацію співробітництва в економічній та інвестиційній сферах. Він наголосив на плідній співпраці іспанських та українських парламентаріїв у Парламентській асамблеї Ради Європи і повідомив, що нині триває робота над створенням у парламенті Королівства Іспанія групи дружби з міжпарламентських зв’язків з Україною. Керівник делегації заявив, що іспанські парламентарії готові поділитися з українськими колегами досвідом євроінтеграції.
В. Литвин підкреслив, що Україна «не вимагає від Євросоюзу преференцій». За його словами, йдеться про необхідність підписання угод про асоціацію та про зону вільної торгівлі. Він також зазначив, що Україна розраховує на підписання плану дій щодо безвізового режиму з Євросоюзом під час саміту Україна-ЄС 22 листопада цього року у Брюсселі. «Прийняття цих рішень ще більше сконсолідувало б українське суспільство», — сказав Голова Верховної Ради.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.