30 жовтня. «Ворскла» — «Карпати». 1:1. 2 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Янузі, 23 — Кузнецов, 53.
«Дніпро» — «Шахтар». 0:1. 31 003 глядачі. Рефері — Бойко (Київська область). Гол: Адріано, 27. Вилучено Срну («Шахтар», 90+2, друге попередження).
«Металург» Зп — «Зоря». 1:0. 3 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Аржанов, 21.
«Металіст» — «Оболонь». 2:1. 22 500 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Олійник, 57, Едмар, 80 — Мірошниченко, 90.
31 жовтня. «Таврія» — «Севастополь». 2:1. 11 500 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Корнєв, 4, Шандрук, 75 (автогол) — Левандовський, 41.
«Кривбас» — «Арсенал». 1:1. 1 800 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Голи: Боровик, 90+1 — Закарлюка, 49 (п).
«Металург» Д — «Волинь». 0:2. 2 500 глядачів. Рефері — Головко (Дніпропетровськ). Голи: Піщур, 62 (п), Парасків, 89.
«Динамо» — «Іллічівець». 9:0. 4 530 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Ярмоленко, 11, Гусєв, 25, Мілевський, 28, 30, 45+1, 60, Савін, 42 (автогол), Гільєрме, 73, Сілва, 77.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро»), Ідахор («Таврія») — по 9 м’ячів, Девич («Металіст»), Ярмоленко («Динамо») — по 7.
Як відомо, київському «Динамо» — найзнаменитішому українському клубові — належить багато різних рекордів. Згадаємо лише те, що цей колектив виборов найбільшу кількість чемпіонських титулів (і за радянських часів, і в незалежній Україні). І це досягнення, найімовірніше, ще довго залишиться неперевершеним. А позавчора біло-сині здобули ще й найбільшу перемогу у чемпіонатах України, здолавши «Іллічівець» — 9:0! Попередній рекорд належав донецькому «Шахтареві», котрий взяв гору над «Торпедо» (Запоріжжя) — 9:1 у сезоні 1996/97. На жаль, запорізький клуб зник з футбольної карти країни.
Після зустрічі в Києві «доброзичливці» «Динамо», мабуть, казатимуть, мовляв, кияни позбиткувалися над слабкою командою. І перемога ця — нічого особливого не варта. Але дозвольте не погодитися з такими «естетами». Звичайно, у «Динамо» є ще чимало проблем у плані ведення гри. Однак важко не побачити і певних зміни на краще, котрі сталися в діях футболістів «Динамо» протягом останнього часу — з’явилося трохи більше організованості і впевненості.
Ну а сам рахунок у матчі з маріупольцями, велика самовіддача і чотири м’ячі Мілевського, либонь, також чогось варті. Так само, як і влучення Гільєрме, котрий, сподіватимемося, після цього, нарешті, отримає психологічну рівновагу.
Але, звичайно, центральним поєдинком туру і одним із визначніших у чемпіонаті, був матч у Дніпропетровську. Боротьби, напруження, нервів було скільки завгодно. Господарі не змогли здолати лідера, хоч кинули в горнило боротьби все своє вміння і бажання.
«Дніпро» не заслужив на поразку у поєдинку проти донецького «Шахтаря». Так вважає тренер дніпропетровців Гуанде Рамос.
— Я дуже задоволений тим, як попрацювала сьогодні команда. Жодного докору не можу зробити підопічним. Вони грали проти сильної команди, але, вважаю, ми не заслужили поразки. Щонайменше мали забити бодай гол і зіграти внічию, — сказав він на прес-конференції. — Ми доклали чимало зусиль, багато пресингували, і, вважаю, сьогоднішній результат не зовсім справедливий. Можу сказати, що, граючи проти сильної команди, мали гідний вигляд. Та й моментів гострих створили більше, ніж суперник...
І якщо в Гуанде Рамоса попереду ще багато роботи, творчих пошуків, щоб вивести гру «Дніпара» на значно вищий рівень, то у Ніколая Костова все навпаки. Його команда вдома поступилася «Волині», і болгарський фахівець вирішив залишити донецький «Металург».
Про це заявив сам тренер після зустрічі з лучанами. «Гадаю, що настав такий момент, коли треба говорити відкрито й офіційно. Дякую своїм керівникам, які створили чудові умови для тренувального процесу, всім моїм співробітникам, асистентам, гравцям. Думаю, що буде краще, якщо я піду з команди. Так всі роблять — так зроблю і я».
Але варто похвалити «Волинь» і її наставника Віталія Кварцяного, котрі за будь-яких обставин виявляють неабияку бойовитість, завзяття і мужність, намагаються застосувати все своє вміння. За що й заслужили шану вболівальників.
До помітних подій туру, мабуть, варто віднести першу перемогу в поточному чемпіонаті запорізького «Металурга».
На знімках: чотирма влученнями у ворота «Іллічівця» відзначився динамівець Артем Мілевський; першу перемогу запоріжцям приніс удар Володимира Аржанова (ліворуч).
Фото ФК «Динамо»і ФК «Металург» (Запоріжжя).