Відомий український письменник, кіносценарист Андрій Курков та сучасний російський письменник, сценарист, драматург Володимир Сорокін проводять авторський тур Україною за маршрутом: Харків—Київ—Кам’янець-Подільський—Чернівці. В подільській столиці студентства Курков та Сорокін виступили в Національному університеті імені Івана Огієнка, де презентували свої нові книги: Сорокін — два романи «Цукровий Кремль» та «День опричника», уперше перекладені українською мовою, Андрій Курков — роман «Садівник з Очакова» та нову редакцію книги «Гра у відрізаний палець».
Молодь виявила особливий інтерес до творів російського письменника. Його романи — відверта політична сатира, в якій митець подає бачення майбутньої політичної ситуації у Росії, змальовує Росію відгородженою від решти світу «Великою Стіною». Опричники їздять на «мерседесах» із відрубаними собачими головами, всі діти в школах вивчають китайську...
Корови стали жертвами сказу?
У селі Грушка Кам’янець-Подільського району минулої неділі одразу загинуло дві корови з громадських черід. За попередніми висновками районної ветеринарної лабораторії, у тварин може бути виявлено сказ. Тож трупи корів довелося спалити. «А остаточного результату доведеться чекати місяць», — сказав заступник начальника управління державної ветеринарної медицини району Олександр Решетник.
Селяни із жахом обговорюють подію і очікують нових жертв у своїх господарствах. За їх словами, навколо Грушки розвелося чимало лисиць, котрі, як відомо, часто є носіями сказу. Достатньо контакту зі слиною хворої лисиці, щоб захворіти. Те, що загинули тварини з двох різних черід, додає особливої тривоги. Ймовірно, кажуть ветеринари, вони паслися на траві, де лишилася слина хворої лисиці.