У столичному Молодому театрі — два дні повного аншлагу
Харківський дитячий театр «Тимур» уперше привіз до Києва благодійну виставу «Будь ласка, живи!» за п’єсою Алли Калмикової. Сцени списані з реального життя центральної республіканської дитячої клінічної лікарні Москви. Хворі діти грають хворих дітей. Точніше, не грають, а розповідають про самих себе. Дія триває рівно годину. Більше, напевно, було б неможливо: бо в горлі стискається й не вистачає сліз...
Дівчинка Люба в інвалідному візку одержала найбажаніший подарунок на свій день народження — донорську нирку. Незабаром вона змогла ходити самостійно. Маленький хлопчик Маке помер від тяжкої невиліковної хвороби, а перед смертю просив улаштувати свого улюбленого плюшевого ведмедика до школи. Таких історій багато.
За статистикою, кожну восьму дитину з десяти можна врятувати, потрібні тільки ліки й кошти для їх придбання.
Усі кошти — а за два дні зібрано більш як 60 тис. гривень — організатори планують направити в Центр дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні «Охматдит».
Після вистави народний депутат України Олег Ляшко (на знімку праворуч), який прийшов до театру з рідними, сказав: «Я довідався, що в лікарні не вистачає коштів на закупівлю реагентів для лабораторних аналізів. Офіційно направлю запит міністрові охорони здоров’я України, щоб міністерство терміново знайшло кошти для придбання необхідних препаратів. Дуже жаль, що на такі вистави не ходять наші чиновники, від яких залежить порятунок людських життів. Особливо дитячих».
 
Фото автора.