«Голос України» 14 вересня ц. р. опублікував лист-звернення до Прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови 
Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, в якому висловлювалася стурбованість безпідставним підвищенням вартості газетного паперу.
Голова НСЖУ Ігор Лубченко, головні редактори: «Голосу України» — Анатолій Горлов, «Сільських вістей» — Василь Грузін, «України молодої» — Михайло Дорошенко, «Факты и комментарии» — Олександр Швець просили оперативно розібратися із ситуацією та напрацювати заходи, які унеможливили б у майбутньому загострення проблеми.
На жаль, офіційної відповіді поки що не надійшло. Зате відреагували постачальними паперу.
Вважаємо за потрібне повністю опублікувати лист керівника ТОВ «Прем’єр Папір» та відповідь на нього голови НСЖУ.
Пану Ігорю Лубченку!
Пану Анатолію Горлову!
Компанія «Прем’єр Папір», ознайомившись із змістом Вашого листа на адресу Прем’єр-міністра України М. Я. Азарова та голови Антимонопольного комітету України О. О. Костусєва від 09 вересня 2010 року №137, опублікованого в засобах масової інформації, з великим подивом дізналось про розповсюдження Вами інформації про існуючу, на Ваш погляд, змову між іншими учасниками ринку та компанією «Прем’єр Папір» щодо підвищення цін на папір газетний польського виробництва (Kwіdzen).
Відзначаємо, що інформація, яка міститься у вище згаданому листі та розповсюджена засобами масової інформації, є не достовірною та такою, що зашкодила діловій репутації компанії «Прем’єр Папір».
Наша компанія протягом тривалого періоду підтримує позитивний імідж на вітчизняному ринку картонно-паперової продукції, практикуючи, в тому числі, абсолютно прозору та гнучку систему встановлення вартості продукції в залежності від форми оплати (передплата або відстрочка, термін відстрочки) та видів логістики, умов поставки та обсягів замовлення. При цьому підкреслюємо, що ціна товару для кожного окремого покупця встановлюється окремо.
Ваш лист та недостовірна інформація підриває довіру наших партнерів до компанії «Прем’єр Папір».
Виходячи з цього наполягаємо на тому, щоб інформація, яка викладена у Вашому листі стосовно компанії «Прем’єр Папір», була офіційно спростована як не правдива та така, що не відповідає дійсності та шкодить компанії «Прем’єр Папір».
Відзначаємо, що згідно зі ст. 94 Цивільного Кодексу України компанія «Прем’єр Папір» має право на недоторканність своєї ділової репутації. Керуючись ст. 277 ЦК, вимагаємо спростування недостовірної інформації у спосіб, яким була вона розповсюджена.
В іншому випадку ми будемо змушені захищати ділову репутацію компанії «Прем’єр Папір» у порядку, передбаченому законодавством України.
Генеральний директор Маркевич М. С.
Генеральному директору ТОВ «Прем’єр Папір»пану Маркевичу М. С.
Шановний пане Маркевичу!
Керівники провідних українських засобів масової інформації разом з Національною спілкою журналістів України звернулися до Прем’єр-міністра М. Я. Азарова і голови Антимонопольного комітету О. О. Костусєва. Нас стривожило стрімке зростання ціни на газетний папір — власне, зміст нашого листа Вам відомий.
Хоча ми й не просили Вас надіслати нам відповідь. Ви її прислали. І що ж у ній?
Ви спростували наше твердження про підвищення ціни на папір? Ні.
Ви пояснили це підвищення якимись серйозними причинами — наприклад, подорожчанням компонентів, які використовують при виробництві газетного паперу, зростанням, скажімо, митних тарифів? Теж ні.
Для чого ж Ви тоді його писали? Полякати Спілку і керівників журналістських колективів? Так нас уже багато хто намагався залякати, а потім їм доводилося вибачатися.
Ми ж у даному випадку вирішили звернутися до наших польських колег, щоб вони поінформували про Ваш демарш польську спільноту, і попросити керівництво виробників паперу, який продає на українському ринку «Прем’єр Папір», прокоментувати ситуацію.
Ксерокопії Вашого листа і цієї відповіді я надсилаю М. Я. Азарову, О. О. Костусєву і головним редакторам газет «Голос України», «Сільські вісті», «Україна молода», «Факты и комментарии».
Ігор Лубченко,голова Національної спілки журналістів України.