Такого висновку дійшли вчора учасники погоджувальної ради. За словами Голови Верховної Ради Володимира Литвина, до цього документа надійшло більш як чотири тисячі поправок. Таку кількість пропозицій розглянути до четверга профільний комітет просто не в змозі. За словами його очільника Віталія Хомутинніка, до цього четверга, коли планувалося розглянути фінансову конституцію, комітет зможе опрацювати лише два розділи документа. Їх народний депутат і запропонував розглянути в  сесійній залі цього тижня. А наступного — приступити до решти розділів кодексу. Однак глава парламенту підкреслив, що розривати такий важливий документ не можна. Відтак, імовірно, Податковий кодекс розглядатимуть 16 листопада.
Загалом протягом чотирьох наступних днів планується розглянути 85 законопроектів. Значна їх частина перейшла з минулого сесійного тижня. У вівторок — 37 питань. Третина з них — для включення до порядку денного. Деякі очікують розгляду в повторному першому читанні. Цього дня планують заслухати такі законопроекти, як зміни до закону про митний тариф, стосовно зміни мита на окремі види продовольчих товарів, і до закону про статус депутатів місцевих рад з приводу декларації про доходи депутатів.
Хоча подібної вимоги у Регламенті вже немає, в середу — окрім одного питання ратифікації — всі решта будуть подані опозицією. У зв’язку з цим представник Партії регіонів Олександр Єфремов звернувся до своїх опонентів з проханням не блокувати цього дня роботу парламенту. Бо виходить так, що не розглядаються ані питання більшості, ані меншості. Та чи знайде така пропозиція відгук — прогнозувати важко. Адже з приводу того, кого запросити у Верховну Раду в п’ятницю на годину запитань до уряду, вчора на погоджувальній раді виникла певна суперечка. За словами першого заступника голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна, опозиція у зв’язку із зловживаннями під час місцевих виборів хотіла б заслухати інформацію Генерального прокурора. Однак Володимир Литвин наголосив, що цей посадовець не є членом уряду, тож із цим можуть виникнути деякі складнощі.
Загалом Андрій Кожем’якін під час наради підкреслив, що на виборах зафіксовано чимало правопорушень. Так, політична сила, яку він представляє, має намір оскаржувати результати цього народного волевиявлення у низці регіонів. У тому числі на Львівщині, Київщині, Тернопільщині тощо. За словами бютівця, також у парламенті ініціюватимуть створення ТСК, яка займеться вивченням порушень, що були на цих виборах.
У середу по обіді відбудуться парламентські слухання про становище молоді в Україні «Молодь за здоровий спосіб життя». А наступного дня у планах — одинадцять законопроектів у другому читанні. Окрім цього, питання про обрання та звільнення суддів. За словами Володимира Литвина, ця процедура потребує певного корегування, виходячи із законодавчої бази і «здорового глузду». Цього дня хочуть також розглянути проект змін до закону про використання земель оборони, щодо будівництва житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей. На п’ятницю, окрім години запитань до уряду, запланували лише п’ять питань порядку денного.
Під час учорашнього зібрання розгорнулася дискусія навколо законопроекту про доступ до публічної інформації. Як відомо, за ухваленням цього документа в Україні стежить європейська спільнота. Минулого сесійного тижня його з розгляду зняли. За наполяганням Президента проект закону мали розглянути 2 листопада. Однак у порядку денному це не відображено. Для того, щоб розгляд закону у сесійній залі увінчався успіхом, підкреслив Володимир Литвин, необхідно, щоб комітет належним чином опрацював усі пропозиції, які надійшли.
 
Анатолій Гриценко, Володимир Яворівський,Віталій Хомутиннік, Юрій Мірошниченко.
 
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.