Запобіжний захід — утримання під вартою — застосувала прокуратура Вінницької області стосовно керівника машинобудівного підприємства «АТЕКО», що в Липовецькому районі, за допущені борги із зарплати.
— Протягом року на цьому підприємстві 201 робітнику заборгували 1,8 мільйона гривень зароблених грошей, — уточнює прокурор Вінницької області Олександр Шморгун. — За умови, що на рахунок підприємства надійшло п’ять мільйонів гривень.
За словами прокурора області, така само доля чекає на ще одного керівника підприємства обласного центру. «Ми кардинально змінили підхід до оцінки дій керівників-боржників, — наголошує О. Шморгун. — Уже порушено 150 кримінальних справ, 119 із них розглянуто в судах, 71 керівника засуджено до сплати штрафів. Незважаючи на це, заборгованість із зарплати з 27 мільйонів гривень на початку року скоротилася за цей час тільки на чотири мільйони гривень. Тому й вирішено застосовувати жорсткіші методи до порушників».
Прокурор області піддав критиці обласне управління статистики, де, за його словами, не вживають заходів до тих керівників, котрі не відображають у звітності заборгованість або «підправляють» її, занижуючи при цьому суму невиплачених працівникам грошей.