Створення студентського парламенту Вінниччини ініціював голова облдержадміністрації Микола Джига три місяці тому на першій після призначення на посаду зустрічі з молоддю. Протягом цього часу в усіх вищих навчальних закладах регіону відбулися вибори депутатів самоврядного громадсько-консультативного органу, який покликаний ініціювати перед владою розв’язання молодіжних проблем.
Сорок навчальних закладів делегували свого кандидата на посаду керівника парламенту. Кожен із претендентів виступив перед експертною комі-  сією зі своєю програмою розвитку студентського руху. Три хвилини відводилося на оприлюднення планів.
— Комісія оцінювала виступи претендентів за трибальною системою, — каже начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олена Стоялова. — Її члени звертали увагу абсолютно на все: від зовнішнього вигляду до рівня інтелекту, вміння спілкуватися з людьми, володіння ораторськими здібностями тощо.
Унаслідок голосування перемогу здобув студент Вінницького медичного університету імені Пирогова Дмитро Слободянюк. Серед тих, хто одним із перших привітав Дмитра з обранням на посаду, була олімпійська чемпіонка Пекіна вінничанка Наталя Добринська, яка брала участь у роботі студентського парламенту. Голова облдержадміністрації Микола Джига призначив новообраного керівника студентського парламенту своїм радником з молодіжних питань.