На Закарпатті утворено обласну робочу групу зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій під час проведення виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів 31 жовтня.
Очолив її начальник головного управління юстиції в області Петро Ільницький. До складу групи ввійшли керівники структур як обласної держадміністрації, так і обласної ради.
Відповідні робочі групи утворено і в районах та містах краю.
Василь НИТКА.
Ужгород.
Чорний піар
Чорний піар проти бібліотекарки, яка балотується до однієї з сільрад Рівненського району, застосували невідомі, яких встановлює міліція. Вони розповсюдили по селу фотомонтаж, на якому жінка в оголеному вигляді. Листи з такими компрометуючими знімками отримали близько двадцяти сусідів бібліотекарки, за яку нікому заступитися, бо вона живе з батьками-пенсіонерами та неповнолітньою дитиною. Після листів був анонімний дзвінок на домашній телефон кандидатки в депутати — голос на другому кінці дроту сказав батькам, щоб їхня донька зняла свою кандидатуру, інакше пообіцяли й надалі подібні «сюрпризи». До речі, до цієї близької до Рівного сільради виявили бажання балотуватись чимало людей.
Подовжили на день канікули
Осінні шкільні канікули на Рівненщині, як і у всіх регіонах, дозволено подовжити на день. Це пов’язано з тим, що багато виборчих дільниць розмістились у навчальних закладах. На день довше відпочиватимуть учні Рівного та Кузнецовська, в інших же населених пунктах це питання вирішуватимуть місцеві ради. Зрештою, за будь-яких умов за вільний від занять день учні навчатимуться в найближчий вихідний.
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.