Проти колишнього члена керівництва Футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоса, який заявляв про корупцію при обранні України й Польщі місцем проведення Євро-2012, Європейська спілка футбольних асоціацій розпочинає дисциплінарне розслідування. Про це йдеться у листі за підписом генерального секретаря організації Джанні Інфантіно, надісланому на адресу президента ФФУ, члена виконкому УЄФА Григорія Суркіса.
«Після заяви від 26 жовтня щодо запиту інформації стосовно звинувачень у корупції під час призначення Польщі та України в 2007 р. приймаючими асоціаціями Євро-2012, УЄФА з прикрістю зазначає, що, незважаючи на численні запити, ми досі не отримали жодних реальних доказів щодо згаданих звинувачень. С. Марангос, котрий є відповідальним за ці звинувачення, через своїх адвокатів відмовився від офіційної зустрічі з делегацією УЄФА, у складі якої були незалежні дисциплінарні інспектори», — йдеться в листі.
У ньому зазначається, що, зважаючи на численні відмови С. Марангоса надати будь-які докази, УЄФА вважає, що жодне зі звинувачень не є обґрунтованим, а крім того розглядає їх як дискредитацію організації і всього європейського футболу.
«Таким чином, УЄФА не залишається нічого іншого, як почати дисциплінарне розслідування проти С. Марангоса, позаяк спілка впевнена, що це єдиний шлях отримати і довести до відома громадськості ті докази, які може мати С. Марангос щодо зазначених звинувачень», — підкреслюється в листі.
Нагадаємо, в Україні та Польщі урядовці вже заперечили твердження С. Марангоса про те, що під час обрання місця для Євро-2012 кілька чільних представників УЄФА продали свої голоси на користь України і Польщі за одинадцять мільйонів євро.