Учора у Верховній Раді відбулася міжнародна конференція «Модель Організації Об’єднаних Націй. Київ-2010». У заході взяли участь парламентарії, представники дипломатичних місій, міжнародних організацій, вчені, аспіранти, студенти вітчизняних та іноземних вузів.
Заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович вважає, що така представницька присутність є запорукою не лише цікавої багатогранної дискусії, а й великих шансів запровадження кращих новацій у діяльність існуючих державних і недержавних громадських інституцій. 
«Надзвичайно важливо, щоб ви чітко розуміли, якою б хотіли бачити свою країну в усіх аспектах — від політичної системи до чистоти тротуарів і парків», — наголосив парламентарій, звертаючись до учасників конференції. Також він повідомив, що сьогодні відбудуться комітетські слухання: «Міжнародно-правові механізми захисту дітей від торгівлі людьми, дитячої порнографії, проституції та сексуального насильства», організатором яких є парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
А проректор Київського національного університету імені Т. Шевченка Петро Бех передав найщиріші вітання від ректора університету Леоніда Губерського учасникам конференції. Він підкреслив, що саме такий захід дає великі можливості для моделювання розвитку світу. «Ми пишаємося тим, що в Київському національному університеті імені Т. Шевченка здійснюється підготовка з багатьох напрямів дипломатичних служб. Тобто університет фактично є кузнею кадрів для нашого дипломатичного корпусу, а також і для діяльності ООН», — підкреслив він.