НТКУ оголосила набір журналістів для української версії Євроньюс. Нагадаємо, 21 жовтня в Парижі було підписано угоду, завдяки якій українська стане одинадцятою мовою телеканалу Євроньюс, а телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний телеканал, орієнтований на висвітлення головних подій у Європі та світі.
Як розповів під час прес-конференції генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, усього до складу редакції увійдуть від 15 до 20 журналістів. Очолюватимуть її представники Євроньюс. Журналісти підпишуть договір на п’ять років і отримають дозвіл на роботу в Ліоні. Середня зарплатня становитиме 30—35 тисяч євро на рік.
Єгор Бенкендорф переконаний, що українська версія Євроньюс матиме високий рейтинг і всі шанси увійти до десятки найкращих каналів України. Окрім цього, кращий український матеріал за день, за рішенням редакторів Євроньюс, може вийти в ефір міжнародної версії.
Заявки (супровідний мотиваційний лист, резюме українською та англійською або французькою) на вакансію журналіста українського Євроньюс можна надсилати до 25 листопада 2010 року на електронну пошту euronews@ntu.ua.
За словами голови координаційної ради українського Євроньюс та заступника директора НТКУ Валіда Арфуша, рішення щодо попередніх кандидатур буде прийнято у грудні цього року, а в січні 2011-го ці претенденти групами по 5—7 осіб відвідають Ліон та пройдуть там співбесіди. Остаточний склад буде відібрано та затверджено вже безпосередньо у Франції. У травні 2011-го вони розпочнуть працювати. Як повідомив пан Арфуш, перші три місяці житло українським журналістам оплачуватиме Євроньюс.
Наша довідка: Євроньюс — міжнародний канал новин у Європі, що має найбільшу аудиторію, транслюється у 155 країнах та подається десятьма мовами 24 години на добу та сім днів на тиждень.