У заяві, поширеній прес-службою Севастопольської міської організації «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», наводиться красномовна передвиборна статистика. В Гагарінському районі міста від партій правлячої коаліції призначено 44 голови та 35 секретарів дільничних виборчкомів і жодного — від «Батьківщини»; у Ленінському — відповідно 41 і 30, серед керівників виборчого процесу в цьому районі лише чотири «біло-сердечні» секретарі. Схожа картина й у Нахімовському районі — від політсил, що сформували у Верховній Раді коаліцію, призначено 35 голів дільничних комісій і 27 секретарів, тут інтереси «Батьківщини» захищають один голова та сім секретарів.
Виходячи з цієї арифметики, Севастопольська міська організація «ВО «Батьківщина» вважає, що «Партія регіонів готується вплинути на кінцевий підсумок голосування. В основному, розподіливши між собою керівні посади в дільничних виборчих комісіях, вони не залишають севастопольцям шансу на чесний і прозорий підрахунок голосів. Також можна зробити висновок, що основна платформа для фальсифікацій закладається в найбільш населених районах міста Севастополя — в Ленінському та Гагарінському».
Позицію севастопольських «біло-сердечних» несподівано (хоча й заочно — під час виступу на одному з міських телеканалів) підтримав керівник фракції комуністів у міськраді Василь Пархоменко: «Нам зовсім незрозумілий принцип формування дільничних комісій. Ну не може бути так, щоб у Гагарінському районі, де в нас десь 40 комісій, Комуністичній партії не було відведено жодної керівної посади — голови, заступника або секретаря».
У ситуації, коли всіх передвиборних «собак» у Севастополі суперники готові повісити на Партію регіонів, представники ПР заявляють про те, що їх просто... б’ють. Кандидат на посаду голови міста-супутника Севастополя Інкермана Валерій Конопльов через пресу довів до відома севастопольців, що «передвиборна кампанія в Інкермані характеризується небувалим рівнем застосування «чорних технологій», побиттями та залякуванням». Далі — цитата з розісланого представникам ЗМІ анонса прес-конференції, присвяченої передвиборним порушенням: «У ніч із 9 на 10 жовтня був побитий агітатор Партії регіонів Микола Рубаха, який повертався додому після розклеювання агітаційної продукції. Нападники завдали потерпілому тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Побиття агітатора супроводжувалося погрозами розправитися із хлопцем, якщо той продовжить агітацію за Партію регіонів». Насильства, як стверджують автори анонса, зазнають не тільки люди, а й об’єкти торгівлі: «У ніч із 10 на 11 жовтня було вчинено розбійний напад на гастроном, господарем якого є кандидат у депутати від Партії регіонів Олександр Самойленко. Нападники виламали агітаційний щит Партії регіонів, потім відчинили двері магазину й побили жінку-охоронця». Обидва напади, вважають у міліції, скоїли одні й ті самі особи, керуючись політичними мотивами. Севастопольські регіонали гадають, що замовником цих протиправних діянь «...може виявитися один із кандидатів на посаду міського голови Інкермана».