Після трагедії, яка сталася на залізничному переїзді в Марганці і забрала життя 45 осіб, на Дніпропетровщині запровадили профілактичні перевірки під умовною назвою «Перевізник».
Виявлено майже триста технічно несправних транспортних засобів: 71 — з несправними гальмами, 20 — з несправним кермовим керуванням, 74 — з непридатними шинами, 33 — з несправним аварійним виходом, повідомив заступник начальника відділу управління ДАІ ГУМВС України в області Віталій Фіклістов.
Державтоінспекція виявила також автобуси, переобладнані з порушенням вимог законодавства (установка газобалонного устаткування, влаштування додаткових місць, блокування аварійних виходів), у яких пасажири наражаються на додатковий ризик.
Під час операції зафіксовано понад дві тисячі порушень правил дорожнього руху водіями автобусів. Шестеро були за кермом п’яними, 178 затримані за перевищення швидкості, двадцятеро — за порушення правил руху на залізничних переїздах, 357 здійснювали посадку і висадку пасажирів у невстановлених місцях, понад 770 водіїв перевозили більшу кількість пасажирів, ніж передбачено. Одного водія за кермом затримано у стані наркотичного сп’яніння.
Акти перевірок направлено в транспортну прокуратуру. З ініціативи Державтоінспекції 16 перевізників можуть втратити дозволи та ліцензії на перевезення пасажирів.