В обласному центрі незабаром розпочнуть виробництво тролейбусів поліпшеного комфорту та дизайну. Випробування першого зразка відбулося 26 жовтня на вулицях Чернігова за участю голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, міського голови Олександра Соколова та представників ЗМІ. Тролейбус із низькою підлогою, йде плавно, у ньому 26 зручних місць для сидіння, а також є платформа для заїзду інвалідних візків. Крім цього, транспортний засіб має електронне табло з повідомленнями про наступні зупинки. Суттєва перевага тролейбуса у тому, що він споживає електроенергії на 35 відсотків менше, ніж інші вітчизняні аналоги.

Це — не нова розробка чернігівців. Керівництво ЗАТ «Чернігівський автозавод» 30 вересня уклало договір про співпрацю з ВАТ «Белкомунмаш» (Республіка Білорусь). Згідно із ним передбачено поетапний розвиток виробництва українсько-білоруських тролейбусів на площах автозаводу.
Як повідомив голова правління ЗАТ «Чернігівський автозавод» Валерій Купцов, тролейбуси моделі 321 виготовлятимуть під замовлення.
— Серійне виробництво розпочнемо у другому півріччі 2011 року, — зазначив він. — Плануємо випускати щомісяця 25—30 тролейбусів.
У Чернігові виготовлятимуть на 30 відсотків дешевші від інших вітчизняних електромашини. Цього досягнуть завдяки комплектації їх деталями та вузлами, виробленими в СНД. Українська частка комплектуючих — 51 відсоток.
Загалом українсько-білоруський тролейбус створить додатково 300 робочих місць.
На знімку: українсько-білоруський тролейбус.