Позавчора у Вінниці не працювали ринки — приблизно дві тисячі підприємців провели акцію протесту під стінами облдержадміністрації. «Влада вбиває малий бізнес», «Малий та середній бізнес потребує захисту з боку Президента», «Малий бізнес — запорука розвитку України», «Не стань на коліна, народе мій!», «Олігархам — пільги, підприємцям — кайдани», «Підприємці -не раби, податківці — не кати». Під такими гаслами учасники акції (на знімку) протестували проти окремих положень Податкового кодексу. За словами представників малого бізнесу, вони невдоволені пунктами про скорочення кількості найманих працівників, введення касових апаратів, запровадження бухгалтерії. А найбільше — необхідністю сплачувати внески до Пенсійного фонду.
— Люди готові сплачувати за єдиним податком не 200 гривень, як нині, а всі 600, — каже голова громадської організації підприємців Вінниці Алла Алексенцева. — Але ж влада так само мала б піти нам назустріч і хоча б відмінити внески до Пенсійного фонду. Ми мали намір заручитися підтримкою керівника області. Хотіли просити, щоб надіслав телеграму Президенту, але...
Ніхто з представників влади не вийшов до пікетувальників. «Ми будемо й надалі захищати свої права, бо за нас цього ніхто не зробить, — каже пані Алексенцева. — Головна мета — добитися переговорів з владою, щоб її представники глибше пройнялися проблемами підприємців і, врешті, стали на їх захист».
Вінницька область.