(Парламентський журнал «Віче» у жовтні)
«Б’є, значить любить...», «Дівчина небита — як коса нечесана...», «Діти пустують від материнського серця, а розумнішають від батьківського дубця...». Ці та подібні їм народні прислів’я, хоч як прикро, панують у свідомості більшості українців і в наш час. Більше того, вони ще й досі формують певні взаємостосунки в сім’ї. Згідно з оприлюдненими дослідженнями фахівців Ради Європи, половина жителів України роками потерпає від насильства в сім’ї, третина з них — у дитячому віці.
«Чи знайдемо вихід з цих ситуацій?» — таке запитання задає парламентський журнал «Віче», свіже число якого щойно побачило світ. Адже саме зараз в Україні триває загальнонаціональна кампанія проти домашнього насильства, яку ведуть разом з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту п’ять міжнародних організацій. Тож деталі — у жовтневому номері «Віча».
Журналісти парламентського видання напередодні місцевих виборів акцентують увагу читачів ще на одній досить актуальній темі: що слід зробити, щоб місцеве самоврядування стало нарешті дієвим інститутом народовладдя. Своїм баченням шляхів виходу із ситуації діляться на сторінках жовтневого «Віча», зокрема, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та голова Тернопільської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.
За даними фахівців, сьогодні гірські масиви, серед них і Карпатські гори, займають на нашому континенті трохи більше 17 відсотків території. Проте від стану цих екосистем залежить доля майже кожного другого європейця. Останнім часом ми стаємо свідками глобальних кліматичних змін, які істотно впливають на соціально-економічне становище як окремих країн, так і всього Європейського континенту. У свіжому числі парламентського «Віча» йдеться про міжнародні ініціативи України щодо сталого розвитку Карпат та інших гірських регіонів Європи.
Пошановувачі «Віча» знайдуть чимало інших цікавих журналістських досліджень, зокрема, про чудодійні властивості трускавецької мінеральної води «Нафтуся», про сьогодення Українського козацтва, дізнаються, чи могла Європа після завершення Другої світової війни уникнути соціалізму.
Тож передплачуйте і читайте журнал Верховної Ради України «Віче».