На Хмельниччині через замикання електронагрівача загинули тримісячна дівчинка та її 52-річна бабуся. Як передає наш власний кореспондент Віра Шпильова, коли пожежники прибули на виклик, отримавши сигнал про загорання, рятувати вже не було кого. В помешканні вони знайшли два обгорілі трупи. 
Подібний випадок трапився й на Житомирщині. Там живцем згорів дворічний хлопчик. Пожежа сталася, поки батько був на роботі, а мати пішла до сусідів. У будинку без нагляду залишилося двоє братів: менший Сашко та старший Дмитро. Зі слів останнього, який, на щастя, залишився живим, спочатку загорілася дерев’яна підлога біля грубки, а потім по всьому будинку заіскрила електропроводка. Коли прибули рятувальники, вогонь повністю охопив не тільки житловий будинок, а й розташовану поряд господарчу споруду. Коли пожежу вдалося приборкати, на згарищі були знайдені останки тіла малюка. 
Щодня у МНС реєструють сотні пожеж у житловому секторі, в яких не обходиться без жертв. З настанням холодів, кажуть там, кількість таких випадків лишень зростає. Щоб зігрітися, люди починають масово вмикати обігрівачі, електромережі не витримують перевантаження й пожежникам додається роботи. Тому в МНС попереджають: необхідно бути особливо уважними й обережними, користуючись тепловентиляторами та опалювальними печами.
Так, перед тим як увімкнути обігрівач, треба перевірити справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів. При цьому не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Найбільшу кількість пожеж спричинюють саме вони. Опалюючи приміщення піччю на газу або дровах, подивіться, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу та згодом оглянувши її ззовні — у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Виявлені тріщини МНС-ники радять замастити глиною чи розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати винятково фахівцям.
Крім того, особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям. Їм рекомендують не зберігати на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин і тримати їх завжди під замком.
Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.