На Житомирщині завершено ще один проект у рамках японської програми «Кусаноне». Цього разу він був спрямований на поліпшення умов перебування дітей у дитсадку «Сонечко», що в райцентрі Народичі. 
Це селище після аварії на ЧАЕС було віднесено до другої зони, однак його жителів так і не відселили. Навпаки, дитсадок став затісний, бо не міг вмістити всіх малюків. Тому вирішено було додатково облаштувати під дошкільний заклад будинок, розміщений поряд з ним.
Частина коштів надійшла з бюджетів різних рівнів, а понад 72 тисячі доларів — то грант уряду Японії. За ці гроші проведено реконструкцію будівлі, придбано меблі, обладнання для кухні, пральні та дитячого ігрового майданчика.
Радник Посольства Японії в Україні доктор Такеші Баба вручив завідувачці дитсадка «Сонечко» Тетяні Кравченко сертифікат. Голова Народицької селищної ради Володимир Кравченко, дякуючи за підтримку японським друзям, також відзначив роботу директора благодійного фонду «Заручники Чорнобиля» Володимира Киричанського, бо саме завдяки його наполегливості грант надійшов у Народичі.
Загалом через цей фонд на Житомирщині реалізовано дев’ять проектів за програмою «Кусаноне», яка здійснюється через неурядові та неприбуткові організації.
Житомирська область.