Під час виборів вищі навчальні заклади і студенти стали заручниками надзвичайної політичної гнучкості ректорів. Про це заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, перебуваючи в Полтаві, під час зустрічі з головами студентських рад вищих навчальних закладів міста.
«Ректори ще нещодавно агітували за «Нашу Україну» та братні до екс-Президента Віктора Ющенка політичні сили, а тепер багато з них різко перейшли у партію нинішньої влади і кажуть, що все життя мріяли бути в Партії регіонів», — додав він. А ще Микола Томенко категорично проти того, щоб під час виборів навчальні заклади були територією партійної агітації. «Взагалі, бажано, щоб ректори не вступали до жодної партії, а займалися виконанням своїх ключових завдань: забезпечували якісний рівень навчання та нормальні умови для студентів і викладачів», — наголосив заступник керівника парламенту.
Микола Томенко також розповів про досвід вищих навчальних закладів, в яких, згідно із законом «Про вищу освіту», створена та діє модель студентського самоврядування.
Окрім того, він презентував методичні рекомендації із впровадження норм Закону України «Про вищу освіту» щодо студентського самоврядування», видані Українською асоціацією студентського самоврядування та Інститутом політики за підтримки Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», і розповів про роботу нового світоглядного порталу «Рідна країна» (www. rіdnaua. org), на якому теж можна знайти покрокові рекомендації механізму реалізації норм Закону.
Прес-служба Верховної Ради України.