На Вінниччині інспектори ДАІ упродовж одного дня перевірили 353 автобуси. Під час операції «Перевізник» з’ясувалося, що кожен сьомий транспортний засіб — технічно несправний, повідомили у прес-службі Державтоінспекції Вінниччини.

А семеро водіїв навіть виїхали на маршрут із... несправною гальмівною системою. Серед інших недоліків перевіряльники назвали несправності освітлювальних приладів, зношеність протекторів, переобладнання маршруток із вантажних у пасажирські без необхідного дозволу.

За словами начальника відділу профілактичної роботи обласного управління ДАІ Володимира Мотичка, майже третина автобусів, запланованих напередодні до виїзду, взагалі не з’явилася на маршрутах. У такий спосіб водії намагалися уникнути перевірок. Кожна із цих машин мала відхилення у технічному стані.

Крім того, під час операції «Перевізник» даішники зафіксували 55 випадків порушення правил дорожнього руху водіями автобусів. Навіть після жахливої аварії на Дніпропетровщині дехто з них не дотримувався правил перетину залізничних переїздів. А одного з водіїв, як кажуть, зняли з маршруту через те, що був... напідпитку.

За 9 місяців цього року за участю водіїв маршрутних таксі та автобусів в області сталася 61 дорожньо-транспортна пригода. В результаті — троє людей загинули, 44 травмовано.