У Хмельницькому презентовано другий том книги «Реабілітовані історією. Хмельницька область». У виданні оприлюднено матеріали щодо 11 665 репресованих Білогірського, Віньковецького, Волочиського, Дунаєвецького та Красилівського районів. На документальних матеріалах відображено репресивну політику радянської влади: серед хмельниччан майже шістдесят тисяч осіб зазнали безпідставних обвинувачень, тортур, поневірянь та фізичного знищення. Масові репресії торкнулися всіх верств населення.
Як повідомив керівник обласного відділення Пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», відповідальний секретар редколегії Петро Воскобойнік, вже йде робота над третім томом книги. Він міститиме інформацію про 12 844 репресованих Городоцького, Деражнянського, Кам’янець-Подільського районів та Кам’янця-Подільського.
Під час презентації онучка репресованого, завідувач кафедри мовознавства Хмельницького університету управління та права Валентина Рогожа подякувала усім присутнім від своєї сім’ї за можливість ознайомитися з матеріалами справи і дізнатися факти, про які не знали ні дружина, ні діти репресованого.
Вл. інф.