Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 14-й тур.
22 жовтня. «Оболонь» — «Таврія». 2:1. 3 200 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Кучеренко, 86 (п), Худзик, 90+4 — Ідахор, 61. Вилучено Остапенка («Оболонь», 90+3, за плювок в асистента рефері і нецензурні висловлювання), Гуменюка («Таврія», 90+3, друге попередження).
23 жовтня. «Зоря» — «Кривбас». 1:0. 7 000 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Гол: Єзерський, 26. На 31-й хвилині Фомін («Зоря») не реалізував пенальті.
«Севастополь» — «Металург» Зп. 1:0. 1 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Гол: Бредун, 55.
«Арсенал» — «Дніпро». 1:2. 1 420 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Богданов, 20 — Селезньов, 52, 78.
«Шахтар» — «Ворскла». 1:0. 32 023 глядачі. Рефері — Арановський (Київ). Гол: Тейшейра, 57. Вилучено Тейшейру («Шахтар», 63, друге попередження).
24 жовтня. «Іллічівець» — «Металіст». 1:4. 3 200 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Ярошенко, 39 — Олійник, 40, 42, 71, Тайсон, 45.
«Волинь» — «Динамо». 1:2. 10 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Скоба, 51 — Ярмоленко, 3, 9.
«Карпати» — «Металург» Д. 2:1. 5 000 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Кожанов, 25, Годвін, 40 — Воловик, 90+3.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро»), Ідахор («Таврія) — по 9, Девич («Металіст») — 7.
Те, що класом «Шахтар» вищий за «Ворсклу», мабуть, ні в кого не викликає сумніву. І лава запасних під рукою в Мірчі Луческу довша, ніж у Миколи Павлова. Однак гості гідно протистояли лідерові. Звичайно, можна здогадатися, що «гірники» яскравою і результативною грою проти полтавців збиралися реабілітуватися за невдачу в Лондоні. Однак у підсумку вийшла досить скромна вікторія.
Хоча донеччани більше і вправніше володіли м’ячем. Але не було в їхніх очах вогню, а от інертність у діях спостерігалася ще й яка. Отож тренери і гравці «Шахтаря», либонь, подумали собі: заробили три очка — і слава Богу!..
На прес-конференції в Алкмарі після матчу Ліги Європи Олега Лужного спитали, чому його команда виявляє активність лише в першому таймі і на початку другого, а потім поступово здає позиції? Тренер пояснив, що динамівцям, на жаль, нині бракує фізичних кондицій. Настане зимова перерва в чемпіонаті — тоді і можна буде, як-то кажуть, наростити командні м’язи.
Ну, а від себе додамо: попередня тренерська команда, швидше за все, припустилася прорахунків у підготовчий період. І от тепер колектив пожинає гіркі плоди. Які функціональні можливості нинішнього «Динамо», власне, й показав поєдинок у Луцьку. Динамівці забили два швидких голи, мали цілу купу можливостей (зокрема, кілька виходів один на один з воротарем) в першому таймі, могли відзначитися ще й одразу після перерви. Однак не реалізували тих шансів. А потім поступово поступилися ініціативою лучанам. І щастя киян, що господарі спромоглися забити їм лише м’яч престижу.
Хоча заради справедливості варто сказати, що футболісти «Динамо» між матчами в Алкмарі й Луцьку для відновлення мали лише день. Негусто, погодьтеся.
Тепер до матчів за участю «Дніпра» особлива увага і вболівальників, і ЗМІ. Адже цей колектив тепер очолює знаменитий іспанський фахівець Гуанде Рамос. Зрозуміло, всі чекають нової гри від дніпрян — переможної і стабільної. Сподіваються, що іспанець навчить дніпропетровців європейському футболу.
Однак люди розважливі добре розуміють, що побудова ігрового ансамблю — справа тривала. Це красномовно підтвердив матч проти «Арсеналу». Хоч гості і виграли його, але питань залишається ще дуже багато. Той, хто спостерігав зустріч, побачив, як «Дніпро» перший тайм провалив. І якби кияни були удачливіші, то вони, а не гості, святкували б успіх.
На знімку: Євген Селезньов, два влучних удари якого принесли дніпрянам перемогу, а він сам очолив бомбардирські перегони.
Фото ФК «Дніпро».