У селі Користь Корецького району на перерві після п’ятого уроку помер 17-річний школяр Олексій Чигир. Лікарі поставили попередній діагноз: гостра серцево-судинна недостатність. Перед початком нового навчального року юнак, який мав інвалідність по зору, проходив медичний огляд і такої патології у нього не виявили.
Сім’я поховала Олексія, але його мати, прийшовши до тями після пережитого, не вірить у нещасний випадок, має іншу версію смерті сина. Вона стверджує, що її сина нібито вбив однокласник, який вимагав від Олексія гроші. Жінка хоче, щоб прокурор області взяв під особистий контроль розслідування цієї справи.
Дивує, що під час дослідчої перевірки однокласники загиблого замовчували факт бійки. І лише через шість днів після події почали давати пояснення про те, що, справді, між юнаками був конфлікт.
Прокуратура Корецького району за матеріалами перевірки факту смерті Олексія Чигира порушила кримінальну справу.
— Хоча результати попереднього судово-медичного дослідження свідчать про те, що смерть Олексія Чигира настала через гостру серцево-судинну недостатність, але самі обставини конфлікту вказують на наявність причинного зв’язку між діями учня та смертю Олексія, — каже прокурор Корецького району Олексій Парфенюк. — Тож у цій справі потрібно все ретельно перевірити шляхом проведення слідчих дій.