У неділю в Роздорах, що в Синельниківському районі на Дніпропетровщині, проводжали в останню путь шістнадцятирічного Олега Дем’яновича. Його товариш Максим Тарасов, на рік старший, із трьома вогнепальними пораненнями в обидві ноги госпіталізований до обласної дитячої клінічної лікарні. Увечері в п’ятницю хлопці пішли на дискотеку в сусіднє село Старовишневецьке, де й сталася ця трагедія.
Офіційна версія, яку оприлюднив відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в області, така. Два школярі напали на сержанта міліції, який того дня заступив на десятидобове чергування у Старовишневецькій сільраді — охороняти виборчі бюлетені. Міліціонер близько другої години ночі вийшов із приміщення оглянути прилеглу територію, і тут до нього стали чіплятися двоє невідомих молодиків у нетверезому стані, які поверталися з дискотеки. Щоб утихомирити хуліганів, котрі нецензурно лаялися, погрожували фізичною розправою і обіцяли відібрати зброю, сержант вихопив пістолет...
За попереднім висновком Синельниківської міжрайонної прокуратури дії дільничного інспектора міліції щодо застосування табельної вогнепальної зброї визнано правомірними.
Однак з такими висновками не згодні ні рідні, ні вчителі та однокласники хлопців, ні жителі трьох сіл, які прийшли на похорон.
Журналістське розслідування нашого власного кореспондента читайте в одному з найближчих номерів.
Дніпропетровська область.