Поетові-академіку Б.І. ОЛІЙНИКУ
Вельмишановний Борисе Іллічу!
Прийміть у день свого 75-ліття мої щирі вітання і почуття найглибшої поваги з нагоди етапного рубежу на пройденому Вами шляху.
Віншуючи Вас як видатного майстра слова, відомого політика й одного з визнаних моральних авторитетів нації, Україна віддає належне всій когорті непересічних особистостей, які справляли і продовжують справляти потужний вплив на вітчизняну історію. А надто на її крутозламах, що потребують від кожного українця стійкості та самопожертви, віри в будівничий ресурс і широкі обрії свого народу, своєї держави.
Ваша біографія, життєва і творча, — повчальний приклад такого відданого служіння Батьківщині, її майбутньому. В ній поєдналися високий поетичний хист, послідовність поглядів, позицій та переконань, уміння переплавляти їх у реальні й результативні практичні дії. А ще — широка і щедра душа, яка ділиться добром, теплом та світлом з усіма, хто має щастя до неї доторкнутися.
Від усього серця бажаю Вам щастя і здоров’я, повноти фізичних та духовних сил у праці на благо матері-України. Нехай за сьогоднішньою знаковою віхою підуть нові, що осяватимуть Вашу самобутню і плідну життєву ниву.
Щиро Ваш Володимир ЛИТВИН.