Ситуація у Верховній Раді залишається стабільною у своїй складності — таку думку висловив очільник парламенту Володимир Литвин, спілкуючись із журналістами у селі Кошелеве Хустського району під час робочої поїздки до Закарпатської області.

Водночас він наголосив: «усе треба ввести у робоче річище», зазначивши, що ключовим питанням, яке розглядатиметься наступного пленарного тижня, буде проект Податкового кодексу. «Це надзвичайно складне і відповідальне питання, щодо якого діють діаметрально протилежні точки зору», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Зокрема, це, за його словами, стосується питань заборони продажу ношеного одягу, підвищення пенсій і пенсійного віку. На уточнююче запитання журналістів про особисту позицію керівника парламенту щодо закриття магазинів «секонд-хенду» він зазначив: «Очевидно, не можна все відразу заборонити, необхідно передбачити якісь перехідні етапи, бо пряма заборона призведе до контрабанди. Тут має бути нерядова, серйозна розмова».

Ще одним важливим питанням, яке має розглянути парламент, він назвав проект державного бюджету на 2011 рік. А загалом наступного пленарного тижня з 2 по 5 листопада, за словами Голови Верховної Ради, розглядатиметься понад 90 питань.

У селі Кошелеве В. Литвин узяв участь у відкритті стадіону та поспілкувався з місцевими жителями. До місцевої школи ходять діти з чотирьох сіл, а тому головними проблемами для мешканців села є стан доріг та перспективи розвитку соціальної інфраструктури.

Голова Верховної Ради ознайомився з роботою фермерського господарства «Коник», яке спеціалізується на вирощуванні елітних сортів яблук вітчизняної і зарубіжної селекції. В. Литвин, спілкуючись з керівництвом фермерського господарства, обговорив нинішні проблеми сільгоспвиробників.

Також керівник парламенту поспілкувався з мешканцями сіл Яблунівка та Монастирець Хустського району, здійснив запис на місцевому телебаченні та дав інтерв’ю Ужгородському радіо.

Прес-служба Верховної Ради України.