У «трупі» шахраїв, яка «гастролювала» у трьох районах Кривого Рогу, 17-річний студент першого курсу однієї з національних юридичних академій був водночас і режисером, і актором. «Свитою короля» стали двоє його ровесників — студенти технікумів. Свої вистави хлопці розігрували у невеличких продовольчих магазинах. За одним і тим само сценарієм: «сержант міліції» при погонах і шевронах заходив до магазину, робив «контрольну закупку» алкогольних і тютюнових виробів, а потім пропонував працівникам магазину «не давати справі офіційний хід», а залагодити її тихо-мирно... за тисячу гривень.
Шахраїв упіймали після двох десятків успішно зіграних вистав, повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області. Директорка однієї з крамничок, що в Саксаганському районі Кривого Рогу, не злякалася погроз «правоохоронця», який представився інспектором кримінальної міліції у справах дітей, і зателефонувала до чергової частини. На місце виїхав майор міліції Олександр Данилюк, який очолює цю службу в райвідділі, й зіткнувся у магазині зі своїм, так би мовити, «підлеглим». Молодик продовжував ламати комедію, а коли майор зажадав показати посвідчення, несподівано вихопив пістолет. Однак міліціонер застосував прийоми рукопашного бою, і псевдоінспектор кинувся навтьоки. Олександр Данилюк його наздогнав, а оперативники, відпрацьовуючи район, затримали й двох інших шахраїв.
В обоймі вилученого пістолета калібру 4,5 мм, ззовні схожого на пістолет Макарова, було 12 мідних шарикових куль. Забрали у зловмисників і форму — кітель із шевронами УМВС України в Дніпропетровській області, формені брюки, сорочку, краватку та кашкет. Порушено кримінальну справу. А слідству ще належить встановити всі кримінальні епізоди з життя «гастролерів».
Вл. інф.