Останніми днями в різних куточках області урочисто запалювали «голубі вогники». У Магдалинівському районі голова ОДА Олександр Вілкул ввів в експлуатацію підвідний газопровід до сіл Приютської сільради. Газ отримали у 250 садибах Приюта, Нововасилівки та Іванівки. Згодом буде газифіковано ще 350 житлових будинків, а також школу, ФАПи, магазини, тощо. Загалом газом тут користуватимуться близько тисячі жителів.
З’явився газ і в перших 19 будинках села Красний Під Широківського району. А до кінця року його отримають ще 25 садиб. Разом це — понад 70 відсотків села. Решта за бажанням може підключитися до мережі наступного року.
Згідно з програмою розвитку системи газопроводів області на 2010—2014 роки, яку спільно з обласною владою реалізує «Дніпропетровськгаз» газ отримали у Новій Дачі Павлоградського району, у Воскресенівці Васильківського та Январському Покровського району.
Із обласного бюджету цього року фінансували «газові» об’єкти у чотирьох районах. Газифікували село Покровка Криничанського району, проклали підвідний газопровід до школи в Миколаївці Петропавлівського району, а також розвідні газові мережі в Чорноглазівці та Чернявщині Юр’ївського та газопровід низького тиску в селі Добра Надія Томаківського району — загалом на це було виділено близько двох мільйонів гривень.
До 2015 року планується повністю газифікувати область. «При цьому, — зазначив Олександр Вілкул, — будемо робити акцент на енергозберігаючі технології, використовувати найефективніше обладнання з найбільшим коефіцієнтом корисної дії.