23 законопроекти, внесені в порядок денний Комітету з питань промислової і регуляторної політики, нікого не лякали. Оскільки умовно їх можна поділити на базові, тобто узгоджені в робочих групах зі членами законодавчої ініціативи, і такі, що вже неодноразово обговорювалися, а до того ж мали те чи інше відношення до законопроекту Податкового кодексу.

Але вже перший і другий базові законопроекти, які стосувалися організації ринкового нагляду й недопущення обігу в Україні небезпечної (нехарчової) продукції, довелося відправити на доопрацювання. Голову Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Євгена Мармазова не переконали в тому, що його пропозиція створити реєстр продукції, яка потрапляє на ринок, за прикладом інших країн (приміром, Молдови) дублює вже чинні реєстри, якими користується Державна митна служба, і несуттєва з огляду на те, що майже всі реєстри вже гармонізовані з європейським законодавством. Не дали жодного ефекту і нагадування про те, що законопроект — від Президента країни, а поправку автора не схвалила робоча група. «Якщо є недостатня обізнаність із функціями і завданнями такої системи, — сказав Євген Мармазов, — то треба влаштувати її презентацію». Проголосували — і більшість приєдналася до поправки Євгена Мармазова.
Такої само долі зазнали взаємопов’язані між собою законопректи про порядок організації та здійснення азартних ігор в Україні. І народні депутати, і представник Міністерства внутрішніх справ дійшли згоди, що контролювати цей бізнес мають правоохоронні органи, а визначатися з межами такого контролю — уряд. Так само від уряду чекають більш предметного редагування законопроектів про державне регулювання видобутку, виробництва й використання дорогоцінних металів і каміння, про патентування деяких видів підприємницької діяльності тощо. Поза тим не віднайшлося жодного заперечення проти того, щоб повернути на доопрацювання законопроект, який торкався застосування реєстраторів рахункових операцій, чи то пак касових апаратів, або, приміром, реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності без ідентифікаційного номера (з паспортом). Підтримано зміни щодо вдосконалення механізму захисту прав споживачів шляхом надавання більш розгорнутої інформації про якісні характеристики харчової продукції і схвалено до винесення в сесійну залу положень про ліцензування оптової торгівлі цукром. Представник Міністерства промислової політики схвально відгукнувся про наміри члена Комітету з економічної політики Ярослава Сухого вдосконалити механізм закупівель товарів і послуг підприємствами військово-промислового комплексу, але його законопроект відклали за відсутності висновків Кабінету Міністрів.