Майбутній Податковий кодекс має всі шанси ввійти в історію України як найскандальніша законодавча ініціатива. Таких масових і численних акцій протесту, мабуть, ще жодне парламентське чи урядове рішення не викликало. Не встигли стихнути лозунги противників утиску секонд-хендів (це також одне із запланованих нововведень кодексу), як під стінами Верховної Ради зібралися чергові мітингувальники. До того ж тут вони уже не вперше. 
— Ми вимагаємо зняти Податковий кодекс із голосування, долучити спеціалістів до його розробки, винести проект на громадське слухання і тільки потім передати новий документ на розгляд Верховної Ради, — каже Микола Лепьошкін, голова асоціації підприємців ринків Миргорода. Нарікань на Податковий кодекс у нього багато. — Нульову ставку єдиного податку хочуть запровадити для фізичних осіб, чий дохід становить до 300 тисяч гривень на рік. Ми ж стоїмо на тому, щоб його збільшили хоча б до мільйона гривень.
Ще одне болюче питання для малих та середніх підприємців — норма про встановлення касових апаратів. Останні, мовляв, потрібні тільки для того, щоб штрафувати людей. «Штрафи не підуть у фонд держави, а ляжуть хабарами в кишенях чиновників, — запевняє пан Лепьошкін і припускає: — Складається враження, що великий бізнес просто «замовив» Президенту малих та середніх підприємців». Отож, запевняють підприємці, прийняття Податкового кодексу в останній редакції додаткових доходів державі не принесе. Натомість зробить безробітними п’ятимільйонний загал.
А от Прем’єр-міністр країни іншої думки. За його словами, Податковий кодекс не містить норм, через які така значна кількість людей втратить роботу. І насправді він спрямований на те, щоб у країні були низькі податки, але щоб їх платили всі, — переконує Микола Азаров.
Та й голова комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік запевняє: коментарі підприємців до уваги беруться. Просто останні, мовляв, не ознайомлені з «напрацюваннями, які вже зроблено до проекту Податкового кодексу». До речі, трохи раніше він заявив, що не виключає розгляду проекту Податкового кодексу у третьому читання. Мовляв, якщо до 4 листопада не вдасться знайти порозуміння із громадськістю у всіх спірних питаннях, то голосування за прийняття документа в цілому можуть винести на 18 листопада.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.