Це питання, а також інші обговорюватимуть на початку листопада в Трабзоні (Туреччина) під час 35-ї сесії асамблеї.
Напередодні цієї події Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з Генеральним секретарем ПАЧЕС (Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва) Олексієм Кудрявцевим. Вони обговорили низку організаційних питань. 
Так, О. Кудрявцев, зокрема поінформував, що в Туреччині оприлюднять звіт роботи Асамблеї за минулі шість місяців. І окреслять основні напрямки, за якими працюватимуть надалі. На порядку денному, ймовірно, будуть також кадрові питання. Термін повноважень секретарів комітетів із питань культури та економічних відносин завершується. Саме з приводу останньої кандидатури можуть виникнути певні проблеми, спрогнозував О. Кудрявцев. Він також наголосив, що ПАЧЕС останнім часом нарощує свої міжнародні зв’язки, особливо на рівні міжпарламентських організацій.
Водночас глава українського парламенту зазначив, що наша делегація уже нині готується до візиту в Трабзон. Відтак він подякував російському колезі за допомогу і висловив сподівання, що наступні півроку, коли України головуватиме в ПАЧЕС, вдасться реалізувати всі намічені плани.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.