Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко закликав усі політичні партії спільно визначити план дій та разом захистити результати місцевих виборів, які відбудуться 31 жовтня.
На вчорашній прес-конференції він наголосив, що в деяких регіонах місцева влада і правоохоронні органи оголосили відкриту війну проти своїх опонентів. За інформацією, вже не тільки стріляють у головних кандидатів, а й тиснуть на кандидатів — і це закінчується смертельними випадками. Як приклад він згадав нещодавні події на Закарпатті, де невідомі обстріляли будинок голови первинної організації партії «Батьківщина» в с. Ільниця, депутата сільської ради трьох скликань та кандидата в депутати сільради І. Капітана; побиття агітаторів у Харківській області; смерть кандидата, на якого чинили тиск, у Донецькій області тощо.
Крім того, Микола Томенко заявив, що за десять днів до виборів розпочнеться заплановане в багатьох регіонах масове зняття з реєстрації найбільш популярних кандидатів на посаду міських голів, що не є членами Партії регіонів, та зняття популярних кандидатів у мажоритарних округах. Так, зокрема, днями, за його словами, було знято з реєстрації кандидата на посаду міського голови Кременчука, народного депутата від БЮТ Олега Бабаєва.
Щодо економічної конституції Микола Томенко зазначив, що оптимальний Податковий кодекс повинен мати іншу ідеологію: спочатку збільшення податків для великого бізнесу, а потім для малого, а не навпаки.
«Постає питання, якщо і Президент проти, і підприємці проти — то хто і для кого писав цей кодекс? Можливо, варто взагалі зупинитися з ідеєю його прийняття і подати на розгляд парламенту бюджет на наступний рік», — запропонував Микола Томенко.
Вл. інф.