У відкритому листі лідерові московського мотоклубу «Ночные волки» Олександру Залдостанову, відомому в соціумі як «хірург» — особистий друг президента Росії, журналісти Криму висловили своє обурення з приводу подій, що відбулися під час і після байк-шоу в Севастополі 8 і 9 серпня. Скривджені працівники ЗМІ нарікали йому за те, що вперше за роки проведення цього заходу в Севастополі місцеві журналісти зіткнулися з відвертим хамством його організаторів.
«Вашим соратникам, друзям і колегам по моторуху, котрі перебували в охороні байк-шоу, варто було б навчитися елементарних правил поведінки у громадських місцях і правил спілкування з людьми. Те, що ваші друзі надягли шкіряні жилетки з написом «Ночные волки», не дає їм права ображати журналістів і простих відвідувачів байк-шоу, штовхати й витягати за комір кореспондентів, які виконують свою роботу, і розбивати дорогу апаратуру. Ваші соратники та друзі образили й принизили як мінімум двох фотокореспондентів і поламали їхню апаратуру. Мова про Світлану Борисовську з «Крымской газеты» і Костянтина Михальчевського з «Крымской правды». Першу «покарали» за те, що вона спробувала сфотографувати, як у юрбу людей біля сцени байк-шоу невідомі кинули димову шашку й почалася тиснява, в якій постраждали дорослі та діти. Другого — за те, що він спробував заступитися за свою колегу перед вашими соратниками, які вважають, що їм дозволено ображати жінку. Потім — взагалі без будь-яких пояснень і спроб розібратися в ситуації — фотокореспондентів вигнали за межі байк-шоу. Перед ними ніхто не вибачився й не запропонував компенсацію матеріального збитку, а всі пошуки діалогу із представниками клубу «Ночные волки» завершувалися лише словами: «Ми вас засудимо». І це тільки два випадки — найнахабнішого і хамського ставлення членів клубу «Ночные волки» до журналістів. Про десяток інших інцидентів... ми просто промовчимо», — пишуть у своєму зверненні журналісти.
На думку журналістів, причиною демаршу став поділ «волками» «акул пера і мікрофона» на гідних і зневажених: «Для кореспондентів федеральних телевізійних каналів було створено всі умови для роботи, для представників інших ЗМІ — ігнорування й особисті образи».
«Ночные волки» — лише гості на кримській землі», — нагадують журналісти й радять О. Залдостанову від імені мотоклубу вибачитися перед постраждалими медійниками та відшкодувати завданий їм матеріальний збиток.
Севастополь.