Найкращою книгою форуму видавців у Львові визнано «Сто загадок Симфосія» видавництва «Срібне слово». Це переклад з латинської з коментарями Андрія Содомори. У двадцятку кращих увійшли книги видавництв «Апріорі», «Піраміда», «Видавництво Старого Лева», «Дух і літера», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Ці видання будуть серед тих, які відправлять для читачів сходу України. Волонтери проекту «Відкрий українське» збирають на форумі українські книжки для Маріуполя, Краматорська та Добропілля. Вони встановили скриньки, щоб бажаючі могли передати свої книжки для мешканців Донбасу.

«У тому, що українська книжка потрібна мешканцям визволених міст Донбасу, я переконався, коли презентував «Відкрий українське» у Слов’янську, — розповів співкоординатор проекту студент Павло Островський. — Українська спільнота у Слов’янську жива і активна. Щонеділі городяни збираються на віче і обговорюють нагальні питання. У місті багато української символіки. Нас чудово приймали в Слов’янську, а городяни охоче брали книжки українською для себе та своїх дітей. Також ми передали книжки в Димитров і Дружківку, а на Форумі видавців збиратимемо книжки для Краматорська, Добропілля і Маріуполя. Наша мета — розширювати український простір на Донбасі, щоб українська книжка була доступна в кожному місті».

Львів.

На знімку: книжковий ярмарок у рамках XXI Міжнародного «Форуму видавців».

 

Фото Євгенія КРАВСА.