У Підволочиській центральній районній лікарні на Тернопільщині відкрито реконструйоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Воно оснащене найсучаснішою апаратурою, отриманою за державною програмою. Провести ремонтні роботи адміністрації лікарні допомагала місцева влада, спонсори, зокрема директор товариства «Україна», Герой України, депутат обласної ради Олег Крижовачук. 

Протягом двох років тут планують здійснити реконструкцію інших відділень. На думку голови облдержадміністрації Михайла Цимбалюка, це важливо ще й тому, що Підволочиська лікарня знаходиться неподалік напруженої траси загальнодержавного значення, і саме місцевим медикам часто доводиться надавати допомогу потерпілим у ДТП.

Нині в області здійснюється реформування медичної галузі. Сучасне обладнання одержали й інші районні лікарні. При Тернопільському медичному університеті створено консультативний центр. Медичні працівники у районах можуть отримати у системі он-лайн консультації провідних науковців, головних спеціалістів.

Того дня Підволочиська лікарня отримала у подарунок автомобіль медичної допомоги від гуманітарного фонду міста Білефельда (Німеччина). Таку само машину одержала Скалатська номерна лікарня цього району, спецавтомобіль — районна міліція. Вручаючи ключі, керівник фонду Пітер Регель сказав, що хотів би привезти українцям повну машину здоров’я, але оскільки це не в його силах, то хай послужать їм автомобілі. Співпраця фонду з Тернопільщиною почалася сімнадцять років тому, коли на лікування до Німеччини приїхала дівчина з села Ілавчого Теребовлянського району. Члени фонду опікувалися нею, а потім приїхали в її рідне село.

Відтоді від фонду надійшло гуманітарних вантажів більш як на 3 мільйони євро. Це медичне обладнання, 23 автомобілі, функціональні ліжка, постільна білизна та ще багато чого.

На знімку (зліва направо): голова Підволочиської райдержадміністрації Валентин Хоптян, голова Тернопільської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, керівник гуманітарного фонду міста Білефельда (Німеччина) Пітер Регель, начальник обласного управління охорони здоров’я Михайло Буртняк.