Один із потерпілих у марганецькій трагедії — Дмитро Олійник — уже виписався з лікарні і продовжуватиме лікування амбулаторно за місцем проживання. Наразі в обласній клінічній лікарні імені Мечникова перебувають семеро постраждалих. Двоє із них — у травматології: Оксана Бойченко — у задовільному стані, Світлана Зіміна — у стані середньої важкості. П’ятеро пацієнтів, як повідомили в адміністрації медичного закладу, все ще в реанімації у важкому стані.

Водночас список жертв цієї трагедії поповнився: син однієї із загиблих — 73-річної Ольги Левченко — наклав на себе руки. Чоловіку було сорок, він страждав на епілепсію й останні десять років, після розлучення, жив із матір’ю, що була для нього найближчою людиною. Як припускає його брат, покійний усе вирішив для себе одразу після загибелі матері: попрощався із сусідами, помолився у церкві...
Тим часом в області тривають перевірки автоперевізників. Зокрема, як з’ясувалося, водій того злощасного автобуса, що спричинив аварію на залізничному переїзді, мав медичну довідку про профпридатність для водіння транспорту за 2004 рік. Крім того, він не був офіційно оформлений на роботі. Ця інформація пролунала на нараді з питань дотримання правил безпеки при перевезенні пасажирів транспортними засобами та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на дорозі, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
За його словами, існують дві причини порушень на автошляхах — ігнорування правил дорожнього руху і невідповідність транспортної та житлової інфраструктур європейським нормам безпеки.
Щодо переїзду, де сталася трагедія, то тут планують побудувати тунель або об’їзну дорогу, на самому переїзді встановити систему відеоспостереження.
Поки що на цій ділянці обмежили швидкість руху до 60 км/год, приставили охорону. А маршрутки тимчасово зупиняють перед шлагбаумом і повертають назад.