У селах Холонів і Перемиль Горохівського району Волині нарешті з’явилися пожежні автомобілі. Машини як подарунок прибули з Битовського повіту Республіки Польща. Його та Горохівський район об’єднують дружні зв’язки.
Партнери провели кілька спільних культурних акцій, побували один в одного в гостях. Під час одного з візитів поляки здивувалися, що в таких великих селах, як Холонів і Перемиль, немає пожежних автомобілів. Тож вирішили подарувати цим сільським громадам власні, хоч і не нові. Обидва автомобілі попри поважний вік — їм понад двадцять років — у хорошому технічному стані, мають невеликі пробіги. На спідометрі одного з них усього 12 тисяч кілометрів. Відтепер техніка буде на балансі сільських рад. Для забезпечення роботи місцевих вогнеборців доведеться щорічно витрачати з сільських бюджетів по 50—60 тисяч гривень. Це немалі кошти. Втім, через неналежне поводження з вогнем часто втрачаємо в десятки разів більше.
Зауважимо, в Перемилі і Холоневі свого часу були пожежні команди, необхідна техніка. Однак після реорганізації колгоспів їх ліквідували — загалом із 23 пожежних команд в Горохівському районі вціліло лише чотири. Тепер буде шість.