Ранкове засідання 20 жовтня
 
Представники фракцій меншості знову заблокували трибуну Верховної Ради, президію та двері, через які керівництво парламенту потрапляє на свої робочі місця.
Не менш напруженою була ситуація і під стінами Верховної Ради. Там зібралися мітингувальники з усіх регіонів країни, які виступали проти закриття секонд-хендів. У руках вони тримали транспаранти «Заборона секонд-хенду — удар по споживачу», «Не лишайте без роботи 1,5 млн. громадян», «Ми приносимо прибуток державі» тощо.
О 10-й годині сесія так і не відкрилася. Відтак парламентські пристрасті перемістилися в кулуари та на прес-поінт, де народні депутати роздавали коментарі.
Свою позицію щодо подій у парламенті озвучив і Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Він, зокрема, зауважив, що в понеділок запропонував, а політичні фракції підтримали, щоб, незважаючи на конституційні зміни, залишити напрацьовані парламентом традиції. 
А саме, дати можливість пропонувати свої питання до розгляду в середу представникам фракцій і груп, які не входять до більшості. Крім того, Володимир Литвин запропонував, щоб під час розгляду питань, які мають системний, загальнодержавний характер, як то Податковий кодекс, державний бюджет, представники меншості мали можливість альтернативного виступу, щоб донести до громадськості свою точку зору. А також не порушувати статус-кво у комітетах (нині із 26 комітетів 14 очолюють представники меншості). «Тобто пропонувалося цивілізоване співіснування для того, щоб було збережено демократичні напрацювання», — сказав Голова Верховної Ради.
За його словами, під час погоджувальної ради фракція БЮТ озвучила свої вимоги, зокрема, розглянути проект постанови стосовно стримування темпів зростання цін на харчові продукти першої необхідності. Глава парламенту нагадав, що це питання вже розглядали в сесійній залі, але воно не знайшло підтримки. З огляду на це Володимир Литвин запропонував ініціаторам постанови звернутися до керівників інших фракцій. Якщо була б їхня згода, то це питання можна було б розглянути повторно, але більшість фракцій відмовилася. «Водночас я поінформував ініціаторів цього питання, що готовий запропонувати Верховній Раді розглянути його ще раз. Якщо ця пропозиція не буде підтримана — працюватимемо далі», — зауважив В. Литвин. Проте БЮТ відмовився, вимагаючи лише позитивного рішення. Він повідомив також, що до порядку денного було внесено питання про визначення засад тарифно-цінової політики на житлово-комунальні послуги та природний газ для побутових потреб населення у 2010—2011 роках, на якому також наполягав БЮТ. «Питання чутливе? Чутливе. На ньому наполягали? Незважаючи на те, що немає рішення комітету, я наполіг, щоб воно стояло в розкладі засідань на сьогодні», — констатував Володимир Литвин. Схожа ситуація, за його словами, і з іншими вимогами БЮТ. «Усе те, що стосувалося пропозицій опозиції, абсолютно повністю реалізовано. Висновок для мене очевидний: шукаються приводи для нарощування політичного конфлікту в Україні. Щоб підвищити політичний градус у нашому суспільному житті й довести його до точки кипіння», — зазначив глава парламенту. Голова Верховної Ради вважає неприпустимою ситуацію, коли звертаються до всіх міжнародних інституцій із заявами, що в Україні триває наступ на демократію, й водночас зусиллями тих, хто ці заклики виголошує, руйнується парламентаризм, руйнується, по суті, демократія в країні. Отже, наголосив Володимир Литвин, проблема полягає в тому, що сьогодні є намагання втягнути країну в черговий раз у складні політичні розбірки.
За словами Андрія Кожем’якіна (БЮТ), його фракція вимагала першим питанням порядку денного розглянути постанову про встановлення мораторію на підвищення цін на харчові продукти. Однак цю пропозицію підтримали лише дві фракції — БЮТ і «НУ—НС», решта відмовилися. Депутат повідомив, що зранку тривало засідання погоджувальної ради, під час якого лідери фракцій намагалися владнати це питання. За словами А. Кожем’якіна, фракції більшості погодилися лише на те, щоб винести в сесійну залу питання про включення постанови до порядку денного. Мотивуючи це тим, що постанова вже розглядалася на попередньому сесійному тижні, але не була підтримана. Відтак ставити її на розгляд можна лише на наступній сесії або за умови, що всі фракції підтримають ініціативу БЮТ. А. Кожем’якін озвучив позицію погоджувальної ради блокувальникам, але ті відмовилися залишати свої «бойові пости».
У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зауважив, що позиція фракції Партії регіонів полягала в такому: законопроекти, запропоновані колегами і які потрібні державі, вони підтримуватимуть. А документи, які мають популістський характер, залишаться без їхньої підтримки.
Прокоментував депутат і ситуацію із закриттям секонд-хендів. За його словами, думки членів фракції щодо цього питання розділилися. Проте вони виклали свою позицію у зверненні до уряду, де зазначено, що на цьому етапі недоцільно повністю забороняти секонд-хенди. «Думаю, ті люди, які працюють над законопроектом, врахують цю пропозицію», — сказав регіонал.