Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь у засіданні Національного антикорупційного комітету, яке відбулося під головуванням Президента України Віктора Януковича. Про це повідомила прес-служба глави держави.

На порядку денному — законопроекти, положення яких спрямовані на вдосконалення та введення в дію якісно нового механізму запобігання та протидії корупції. Йдеться про такі проекти законів: «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення засад запобігання та протидії корупції»; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції»; «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо вдосконалення процедур здійснення конфіскації)».
Президент нагадав, що ці законопроекти отримали схвальну оцінку на попередньому засіданні Національного антикорупційного комітету (22 квітня ц. р.). Тоді ж було вирішено скерувати їх до Групи держав Ради Європи проти корупції (ГРЕКО) для експертизи на відповідність міжнародним стандартам у сфері запобігання та протидії корупції.
«Ми вже отримали експертні висновки ГРЕКО. Загалом ці висновки містять позитивну оцінку. Тобто наші ініціативи підтримані», — зазначив Віктор Янукович, додавши, що експерти Ради Європи оцінили законопроекти як істотний крок, який наблизить нашу державу до ефективних європейських стандартів у сфері боротьби з корупцією.
«Нам треба зупинити корупцію в Україні», — наголосив Президент.
У цьому контексті глава держави назвав ще одним важливим питанням сьогоднішнього засідання розгляд Національної стратегії щодо запобігання та протидії корупції на 2010—2014 роки, яка визначатиме основні напрями державної антикорупційної політики на зазначений період.