У Миколаєві 19 жовтня з робочим візитом побував Прем’єр-міністр Микола Азаров. Керівник уряду взяв участь в урочистій здачі нового багатоповерхового житлового будинку, ознайомився з виробничими потужностями суднобудівного заводу ТОВ «Вадан Ярдс Океан», де відбулася церемонія закладання судна для ТОВ СП «Нібулон», вручив десяти інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій ключі від автомобілів «Славута».
На думку гостя, область у цілому справляється з поставленими завданнями, однак є проблеми, котрі потрібно вирішувати. Зокрема, одна з них — транзитна транспортна розв’язка й будівництво мостового переходу через річку Південний Буг.
Доведено, що перевезення вантажів водними магістралями вп’ятеро дешевше, ніж залізницею, тому, наголосив 
М. Азаров, уряд має намір підтримувати вітчизняне суднобудування і вкладати в його розвиток значні ресурси: «У нас є програма виведення суднобудівної галузі із затяжної кризи, в якій вона перебуває останні двадцять років». Глава уряду відзначив: новий Податковий кодекс звільняє суднобудівну галузь на десять років від податку на прибуток, що позитивно позначиться на збільшенні фонду зарплати й технічній модернізації суднобудівних підприємств. На зустрічі з адміністративно-господарським активом, де обговорювалися питання розвитку Миколаївської області, прем’єр підкреслив: ситуація в Україні стабілізувалася. Гілки влади взаємодіють злагоджено, конструктивно, економіка працює і розвиватиметься далі. Вислухавши про наболіле й відповівши на запитання учасників зустрічі, Микола Азаров дав певні протокольні доручення. До слова, лідер уряду порекомендував міському голові Миколаєва Володимиру Чайці не брати прикладу зі свого київського колеги Леоніда Черновецького, який минулої зими більше сподівався на природне танення снігів, ніж на можливості снігоприбиральних машин, а вже зараз готувати снігоочисну техніку до негоди.
 
Миколаїв.