Драматично розгортаються конфлікти між господарями садиб та тими, хто бажає поцупити чуже добро. У Гірницькому районі Макіївки 32-річний місцевий мешканець побив чоловіка, коли побачив, що той краде овочі з городу. Але, завдаючи удари, перестарався: потерпілий через якийсь час помер. Залишивши його на місці події, господар пішов додому, не підозрюючи про страшні наслідки «покарання». Труп виявила мешканка селища, яка й викликала міліцію. Зараз власника городу затримано, стосовно нього порушено кримінальну справу за навмисне вбивство.
А в Горлівці нещодавно вдалося розкрити вбивство кількамісячної давнини. До Калінінського райвідділу міліції прийшов 47-річний чоловік, який зізнався у вбивстві невідомої людини. Підозрюваний працює лікарем і має дачу на околиці міста. Вночі господар почув гамір на подвір’ї, і, вийшовши на ґанок, побачив біля сусідського сараю чоловічий силует. У руках незнайомця було кілька курей. Лікар схопився за карабін. Спочатку він зробив попереджувальний постріл, а потім — по ногах крадія. Побачивши, що той упав, господар пішов додому за медикаментами, щоб надати першу допомогу. Але коли повернувся, виявилося, що від отриманих травм крадій помер.
Вбитого дачник перетягнув до покинутого будинку, а коли тіло почало розповсюджувати трупний запах, закопав. Але навіть це не допомогло позбутися мук совісті.
На роботі підозрюваного характеризують позитивно, зброя зареєстрована за всіма правилами.