Майже півтори сотні довірливих хмельничан ошукала мешканка обласного центру, яка, винайнявши невеличкий офіс у готелі, створила товариство з обмеженою відповідальністю «Укрсоцгруп». Фірма обіцяла вигідні кредити, причому без довідки про доходи.
Для отримання позики потрібно було спочатку сплатити певну суму — в середньому від двох до восьми тисяч гривень за сто тисяч кредиту. Та позичальників це не насторожило. Мало хто з клієнтів знав, що засновниця фірми два роки тому вже притягувалася до відповідальності за шахрайство.
Цього разу отримані від позичальників кошти жінка просила перерахувати на банківський рахунок як плату за послуги фірми. А коли клієнти справно все сплачували і підписували малозрозумілі папери, їх просили прийти за кредитом пізніше. Так жоден із них за два роки існування товариства не побачив ані обіцяної позики, ані сплачених за неї коштів. Зате засновниця шахрайського бізнесу збагатилася загалом на 800 тисяч гривень. Майже два десятки ошуканих звернулися до міліції. За фактом шахрайства порушено кримінальну справу, слідчі розшукують інших потерпілих від дій підприємливої пані.