Футбол. Сьогодні зранку футболісти київського «Динамо» і журналісти, котрі супроводжують команду, вилетять до Амстердама. Там і мешкатиме наша делегація: футболісти — у «Максім Ян ван Скорел», а представники ЗМІ — у «Парк плаза Вікторія хотел». Звідти і виїжджатимуть до Алкмара на сьогоднішнє вечірнє тренування, а завтра — на матч групового турніру Ліги Європи.
Не полетить до Нідерландів Мілош Нінкович, який зазнав травми в матчі з «Карпатами». Лікарі прописали йому постільний режим. Під запитанням участь у грі проти клубу АЗ Андрія Шевченка, котрий ушкодив коліно в тій само зустрічі зі львів’янами.
Відомо, хто судитиме поєдинок АЗ (Алкмар) — «Динамо» (Київ). Це рефері з Шотландії Дуглас Макдональд. Він працює консультантом з транспортного планування. Арбітр ФІФА з 2000 року. Допомагатимуть Дугласові на лінії його співвітчизники: Френсіс Ендрюс і Джеймс Бі, за воротами — Стівен О’Рілі та Роберт Мейден. Функції резервного арбітра виконуватиме Стівен Фінні.
За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА Торір Гаконарсон з Ісландії, а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА естонець Арі Габігт.
У чемпіонаті Нідерландів після 9 турів АЗ набрав 15 очок (4 перемоги, 3 нічиї, 2 поразки) і ділить 6—7-ме  місця з клубом «Ден Гаг» (Гаага). Лідирує суперник харківського «Металіста» в Лізі Європи — ПСВ (Ейндховен) — 21 очко, за ним — «Аякс» (Амстердам) — 20.