Соціально-економічний стан області та залучення до неї інвестицій (лише цього року їх прийшло в регіон на 20 мільйонів доларів), дерегуляція підприємницької діяльності, реалізація економічних реформ, проблеми АПК — ось далеко не повний перелік питань, які обговорювали на розширеному засіданні обласного Комітету з економічних реформ за участю Президента України Віктора Януковича під час його робочої поїздки на Рівненщину.
До речі, обласний Комітет з економічних реформ створений у квітні цього року згідно з розпорядженням голови Рівненської ОДА для забезпечення реалізації в області Програми економічних реформ на 2010—2014 роки. До його складу входять керівники місцевих органів виконавчої влади, великих підприємств та громадських організацій малого і середнього бізнесу, депутати обласної ради, провідні науковці. Комітет аналізує соціально-економічну ситуацію в регіоні, готує проекти концепцій, стратегій, програми розвитку області, управлінські рішення щодо забезпечення стабільного розвитку та реформування господарського комплексу і соціальної сфери Рівненщини.
На засіданні обласного Комітету з економічних реформ главі держави озвучили і проблемні питання, розв’язання яких можливе лише на рівні центральних органів виконавчої влади. Серед таких, зокрема, — необхідність зняття мораторію на відведення земельних лісових ділянок під ті виробництва, що мають спеціальні дозволи на розробку місцевих родовищ піску, глини, крейди. Потребує негайного розв’язання, на думку членів згаданого комітету, і проблема з майном Міністерства оборони, яке роками не використовується, а відтак — занепадає. Адже територіальні громади готові взяти його під свій контроль і по-господарськи розпорядитися.
Виступаючи на засіданні Комітету з економічних реформ, Президент Віктор Янукович висловився за необхідність усіляко сприяти інвесторам. Він сказав, що ініціюватиме проведення земельної реформи, а також громадських слухань з цього питання. В Україні з’явилися унікальні можливості для проведення реформ, які потрібно використати сповна, — підсумував глава держави.
Під час робочої поїздки главі держави представили програму відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія, на якому присягають президенти України.
Знайшов керманич час і на спілкування з ветеранами. Він побував у Рівненському обласному госпіталі для інвалідів війни, що у селищі Клевань Рівненського району (на знімку). Тут цього дня саме відкрили новий корпус фізіотерапевтичного відділення (це — гарний подарунок у Рік ветерана), на спорудження та облаштування якого пішло близько дев’яти мільйонів гривень і де створені чудові умови для лікування, а головне — є басейн, чого так прагнули пацієнти госпіталю. Крім цього відділення шпиталь має ще й реанімаційне, терапевтичне, неврологічне, кардіологічне, стоматологічне та хірургічне. Щороку тут проводять понад триста операцій, середній вік тих, кого оперують, — 80—81 рік. Загалом щороку тут лікується понад 5,2 тисячі осіб.
Цього дня Віктор Янукович вручив також ключі від новеньких авто «Славута» П’ятнадцятьом інвалідам Великої Вітчизняної війни І групи — учасникам бойових дій.
 
Рівне.