Бокс. Гамбург (Німеччина). У присутності 15 тисяч глядачів українець Віталій Кличко вп’яте відстояв титул чемпіона світу за найпрестижнішою версією WBC. У ніч з суботи на неділю він за величезної переваги переміг претендента на титул Шеннона Бріггса (США). Це була 41-а перемога Кличка-старшого на професіональному рингу (39 із них — нокаутом)! Як то кажуть, пішов на п’ятий десяток.

З першого раунду киянин раз по раз завдавав точні удари по голові американця. Бріггс лише те й робив, що оборонявся. А до середини бою він і зовсім перестав захищатися. Опущені руки претендента дозволяли Кличку без перешкоди вражати ціль. Увесь час здавалося, що ще мить, і буде нокаут. Але Бріггс, наче чавунний монумент, тримався на ногах. Навіть важко збагнути, як американцеві вдалося встояти і не впасти на рингу в останніх трьох раундах, коли він пропустив зливу потужних ударів. Хто переміг? Такого запитання, либонь, не виникло в жодної душі в залі й поза його межами. Тому й усі судді віддали повну перевагу Віталію Кличку, не записавши в актив американця жодного раунду — 120:107, 120:107, 120:105.

Одразу після бою Бріггс заявив: «Я бився проти Джорджа Формана і Леннокса Льюїса. Але можу сказати точно, що Віталій Кличко — найкращих з усіх».

Але самого Бріггса невдовзі доправили до шпиталю на обстеження. «Шеннон пропустив кілька сильних ударів. Йому стало зле, він непевно стояв на ногах, похитувався, тому ми й вирішили відправити американця до шпиталю, щоб виключити можливість крововиливу в мозок», — розповів лікар рингу Стефен Бока.

За словами медика, він уже в десятому раунді помітив, що стан Бріггса близький до критичного. Однак, за правилами федерації, лікар не мав права втручатися, поки рефері на ринзі не поцікавиться його думкою. Але цього не сталося.

Представник Klіchko Management Group Том Леффлер повідомив, що менеджер і промоутер Бріггса перед боєм просили представника WBC не переривати бій, якщо Шеннон одержуватиме дуже сильні удари. Адже це був, імовірно, останній шанс Бріггса виграти чемпіонський титул.

Фото з сайту Boxnews.com.ua.