Фубол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 13-й тур.
15 жовтня. «Таврія» — «Іллічівець». 2:2. 3 100 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Коробка, 82, 86 — Путівцев, 28, Ігор Тищенко, 57.
«Металург» Д — «Шахтар». 0:2. 5 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Чигринський, 9, Тейшера, 19.
16 жовтня. «Оболонь» — «Севастополь». 2:2. 2 100 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Мандзюк, 37, Худзік, 45+2 — Агахова, 4, Пластун, 82 (автогол). Вилучено Ференчака («Севастополь», 74, друге попередження).
«Динамо» — «Карпати». 1:0. 10 523 глядачі. Рефері — Вакс (Сімферополь). Гол: Алмейда, 12.
«Металіст» — «Волинь». 3:1. 24 600 глядачів. Рефері — Бойко (Іванків, Київська область). Голи: Девич, 37, 79, Воробей, 80 — Павлов, 39.
17 жовтня. «Ворскла» — «Арсенал». 0:1. 3 000 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Гол: Гусєв, 90+1.
«Кривбас» — «Металург» Зп. 0:0. 4 400 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ).
«Дніпро» — «Зоря». 1:1. 14 894 глядачі. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Гоменюк, 28 — Лазарович, 2.
Бомбардири: Ідахор («Таврія») — 8 м’ячів, Девич («Металіст»), Селезньов («Дніпро») — по 7, Шевченко («Динамо»), Шацьких («Арсенал») — по 6.
Мабуть, матч у Дніпропетровську очікували з особливим нетерпінням. Який же він, «Дніпро» з Гуанде Рамосом? Особливо наївні вважали, що побачать, як казав один кіноперсонаж, картину маслом. Але варто зважити, що до поєдинку із «Зорею» Рамосу готувати свою команду було непросто. Адже ціла група провідних виконавців виступала за національну і молодіжну збірні. Додамо ще й травмованих.
З іншого боку, а як узагалі можна щось оцінювати за підсумками лише однієї зустрічі? Гадаємо, прихильникам «Дніпра» слід набратися терпіння. У команди попереду непростий період становлення. Можливі кадрові зміни, запровадження нинішнім тренером нової філософії гри. Головне, щоб усе відбувалося грунтовно, стабільно та ефективно.
Тепер про поєдинок динамівців із львів’янами. Він був гострий і досить цікавий. Грали два наших представники у турнірі Ліги Європи. Це була перша перемога «Динамо» на своєму стадіоні під орудою Олега Лужного. Тому вболівальникам найбільше кортіло почути його коментарі і відповіді на запитання після зустрічі.
— Хотів би подякувати футболістам «Карпат» за змістовну гру. Поки в наших футболістів були сили, їм удавалося виконувати те, що запланували на матч.
— Чи не розчарував вас Гільєрме? Таке враження, що в нього зайва вага...
— Він хороший футболіст, безперечно. Інакше він не грав би в основному складі московського ЦСКА. Просто сьогодні він ще не готовий, оскільки востаннє грав, мабуть, місяців три тому...
— Із приходом Юрія Сьоміна «Динамо» змінило лаву запасних. Валерій Газзаєв підтримав те рішення. А ви знову повернулися до старого варіанту розташування...
— На лаві запасних із лівого боку сиділи всі легендарні тренери «Динамо», зокрема Валерій Лобановський, якого я вважаю своїм учителем. Тому не міг вчинити інакше.
— Яка причина відсутності в заявці Гусєва, Михалика, Юссуфа?
— Усі травмовані.
— Чи матч проти «Карпат», команди з вашого рідного міста, мала для вас особливе значення?
— У принципі ні. Мені байдуже — рідне або чуже місто. Нам необхідно перемагати в кожному матчі.
Нагадаємо, що наступний суперник «Динамо» — нідерландський клуб АЗ (Алкмар). Завтра динамівці вирушать на поєдинок Ліги Європи до Нідерландів. Хотілося б, щоб слова тренера почули його підопічні, підтримали і досягли мети. Як то кажуть, Бог їм у поміч. Те саме зичимо «Карпатам» у Львові проти «Валенсії» і «Металістові» в Харкові у грі проти «Сампдорії» з Генуї.
На знімку: грають «Динамо» і «Карпати».
Фото Євгенії ПЕРУЦЬКОЇ.