Сьогодні у столиці повинні нарешті запустити багатостраждальний швидкісний трамвай. Перший трамвай рушить за маршрутом об 11.00 у присутності Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Нагадаємо, день відкриття першої лінії трамвая перенесли з четверга на суботу саме через главу уряду.

Як повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, для пасажирів відкриють не 11 станцій, як обіцяли раніше, а всього 6 («Кільцеву дорогу», «Ромена Роллана», «Гната Юри», «Сім’ї Сосніних», «Старовокзальну» та «Індустріальну»). Як бачимо, побоювання «Голосу України», який написав про те, що робітники не встигають побудувати всі станції в строк, підтвердилися. Нині вони в авральному порядку монтують захисні огорожі й встановлюють бетонні конструкції.
А от переходи «відстаючих» зупинок з ініціативи першого заступника голови КМДА Олександра Попова, активно розмальовують графіті. Над сучасним розписом працюють молоді художники. Так, у тунелі на «Героїв Севастополя» вже з’явилися кольорові картинки: ляпки, жовтий трамвай і яскраві плями, схожі на сонце.
— Ми розмальовуємо дві станції, ще одна — «Польова». Якщо публіка оцінить позитивно, то експеримент продовжиться, — кажуть графіті-художник Олександр Павлов. — Поки що люди скаржаться, що у переході фарбами смердить.
Юні дарування також без удаваної скромності зізналися, що розмальовують стіни переходу не випадково — мовляв, вони єдині художники з України, яких знають в Європі.
На запитання, який буде їхній гонорар, сказали, що працюють безплатно: «Місія — напівблагодійна, нас забезпечили тільки фарбами».