Сьогодні жителі Городища прощаються із 45-ю жертвою страшної аварії на залізничному переїзді поблизу Марганця: Ганна Любенкова, сімдесяти чотирьох років, померла увечері 14 жовтня в обласній клінічній лікарні. Вчора ховали 74-річну Олену Гончаренко, яка також не вижила після отриманих травм, і загиблих на місці трагедії: Василя Кіпріянова, 63-х років (чекали, поки приїде на похорон син із Латвії), 57-річну Ніну Буряк (її два сини приїхали прощатися з матір’ю з Узбекистану) і 18-літнього Антона Фроловича. Його мама, Світлана, й досі перебуває у важкому стані в лікарні і ще не знає про смерть сина.

Як повідомили кореспонденту «Голосу України» у міському оперативному штабі, Марганецька міська рада взяла на себе організацію поховань, забезпечила ритуальні послуги, транспорт. Більшість загиблих поховали у передмістях Марганця — в Городищі, Миколаївці, Максимівці, одного родичі забрали в Дніпродзержинськ, а Людмилу Сліпченко і її сина Дениса Чепурного повезли ховати в Чернігів.

«Дві доби штаб працював цілодобово, — розповіла депутат обласної ради Тетяна Мороз (Тетяна Володимирівна усі чотири роки була закріплена від облради за містом Марганцем і у важку хвилину не могла залишити своїх виборців). — Міський голова Сергій Кузнєцов і його заступник Анатолій Компанієць вирішували всі оперативні питання — і по похованню, і з надання матеріальної допомоги. Адже є родини, які втратили кількох рідних. П’ятнадцятирічна Женя Сметанко зашилилася сиротою: у цій жахливій аварії загинули її батько, мама — Юрій і Наталія Сметанко, а також бабуся — Бондаренко Марія Олексіївна. Вони поховані в Максимівці. Сім’ї потерпілих і загиблих почали отримувати по сто тисяч компенсації — усі сім мільйонів, виділених урядом, уже надійшли до казначейства. По п’ять тисяч виплачуємо і з благодійного фонду — на його рахунку сьогодні маємо 942 тисячі 618 гривень».

Хочу зазначити, що на цей рахунок переказали свої місячні зарплати народний депутат України Юлія Ковалевська і депутат облради Тетяна Мороз.

Родичі прощаються із загиблими пасажирами автобуса, що зіткнувся із локомотивом на залізничному переїзді в місті Марганець Дніпропетровської області.